Dåb i Skelager Kirke

Hvis du gerne vil døbes eller have dit barn døbt, kan du henvende dig til kirkekontoret for at aftale et tidspunkt.

Normalt finder dåben sted ved en gudstjeneste søndag kl. 10, men en gang i kvartalet er der også lørdagsdåb.

Først og fremmest er det beboere i sognet, der bliver døbt her, men vi tager også imod andre, der har tilknytning til sognet og kirken.

Måske er en af forældrene døbt og konfirmeret her, måske er der en anden form for tilknytning. De er alle velkomne.

Læs mere om dåben her.

Fadderne

En fadder er vidne til dåben, og skal "tilse, at barnet vokser op i den kristne tro". Nogle går i kirke med barnet. Andre markerer dåbsdagen, synger salmer eller læser bibelske fortællinger.

Før dåben skal I vælge mindst to og højst fem faddere til barnet. Fadderne skal selv være døbt. I skal meddele faddernes navne og adresser til kirkekontoret eller præsten. Gudmoren eller gudfareren er den person, der bærer barnet ved dåben. Det er for det meste en af fadderne eller en af forældrene.

Navngivning

Senest 6 måneder efter at et barn er født, skal det have et navn.

Det kan ske på to måder. Enten kan man aftale navngivning ved dåb, eller også kan man navngive gennem hjemmesiden borger.dk.

Man må ikke kalde sit navn hvad som helst - det sørger Navneloven for. Se en liste over godkendte fornavne på Ankestyrelsens hjemmeside. Der kan du også læse mere om, hvad du kan gøre, hvis du ønsker at give dit barn et navn, der ikke står på listen.