Skelager Kirke

Kirken blev indviet 6. maj 1990 og er tegnet af arkitektfirmaet Friis & Molkte med Vejlby Menighedsråd som bygherre. En del af inspirationen til byggeriet er hentet i moderkirken, Vejlby Kirke, som er en lille romansk kirke. Det var menighedsrådet magtpåliggende, at den nye kirke i materialevalg og farveholdning føjede sig til den tradition, vi siden middelalderen har haft for at bygge kirker i Danmark, samtidig med at den skulle afspejle sin egen tid.

Resultatet blev, at Skelagers kirkerum har bevaret den gamle tradition i et moderne arkitektonisk sprog.

Klokketårn, kirke og sognegård ligger placeret omkring en gårdsplads, som afsluttes af murværk med bueåbninger som i et sydlandsk klosteranlæg. Murværket er hvidkalket og tag opg døre af kobber. Klokketårnet, hvor i der er ophængt to klokker, danner indgangen til gårdspladsen.